С до 30% се увеличават разходите за персонал в задгранични

...
 С до 30% се увеличават разходите за персонал в задгранични
Коментари Харесай

След чиновниците: Зарадваха и дипломатите

 

С до 30% се усилват разноските за личен състав в задгранични представителства на Република България. Така нарастване на заплатите ще получат чиновниците, натоварени с действия, свързани с предварителна защита на разпространяването на Ковид-19 и ограничаване на следствията от пандемията. Това реши държавното управление като утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерство на външните работи за 2020 г, заяви България он ер.

Министерският съвет утвърди и спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2020 година в размер на 102 825 лв.. Осигуряването на средствата би разрешило еднократно установяване на нов размер на главните месечни заплати на чиновниците в Националния институт за недвижимо културно завещание, по-високи с не повече от 30 на 100 от досегашния размер.

С друго държавно разпореждане са утвърдени спомагателни разноски в размер до 10 000 000 лева по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 година за финансово застраховане на подписани контракти за осъществяване на действия, свързани с издаването на българските персонални документи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР